Πιέζονται τα ελληνικά ομόλογα μετά τις γερμανικές εκλογές

Πιέζονται τα ελληνικά ομόλογα μετά τις γερμανικές εκλογές

Σαφή περιορισμό στη διάθεση για επενδυτικό ρίσκο προξενεί το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, με τους επενδυτές σ'' όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να «μαζεύονται», υπό το φόβο σταδιακά να αλλάξουν οι πολιτικές και να σκληρύνει ακόμη περισσότερο η γερμανική στάση σε ότι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται νευρικά από το πρωί, ενώ πιέσεις καταγράφονται στα ομόλογα όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία και διάθεση μείωσης ρίσκου.

Η άνοδος της ακροδεξιάς στη Γερμανία και το σοβαρό ενδεχόμενο συνασπισμού του κόμματος της κας Μέρκελ με τους φιλελεύθερους του FDP, προξενεί νευρικό κλονισμό σε όλο το επενδυτικό σύστημα.

Μέσα σ'' αυτές τις συνθήκες υπάρχουν έντονες αναταράξεις στα ελληνικά ομόλογα, κάτι που αποτυπώνει τον προβληματισμό για την προοπτική του ελληνικού ζητήματος.

Το 10ετές έφτασε να διαπραγματεύεται στο 5,654% με άνοδο 1,20% και προηγούμενο κλείσιμο στο 5,586%, στα υψηλότερα επίπεδα από της 19 Ιουνίου. Το πενταετές κινείται στο 4,46%, ενώ ενώ το 2ετές που αντανακλά το βραχυπρόθεσμο ρίσκο, κινείται μεταξύ 2,857% και 2,985%.