Πιέσεις στις αγορές από την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Πιέσεις στις αγορές από την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Στο κόκκινο όλες οι αγορές σε όλα τα ταμπλό, εκτός από τα futures του Nasdaq λόγω της πολύ μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με τα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών.

Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται και μάλιστα σε κάποιες πολιτείες να αναμένεται να μην τελειώσει μέσα στην διάρκεια της ημέρας, κυρίως λόγω των αναμενόμενων καθυστερήσεων στην καταμέτρηση των επιστολικών ψηφοδελτίων, οι αγορές βλέπουν με αρνητικό μάτι την γενικότερη αντιπαράθεση στην Αμερικανική πολιτική σκηνή.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως θεωρεί την διαδικασία καταμέτρησης απάτη και πως θα έπρεπε ήδη να έχει αναγγελθεί ως νικητής των εκλογών λόγω της μεγάλης διαφοράς σε πολιτείες στις οποίες οι υπολειπόμενες ψήφοι είναι αδύνατον να αλλάξουν το υπέρ του αποτέλεσμα. Επίσης δήλωσε πως θα πάει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο έτσι ώστε να «προστατεύσει» την διαδικασία.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των δημοκρατικών ανέφερε πως θα αναμένει μέχρι να μετρηθούν όλες οι ψήφοι έτσι ώστε να υπάρξει μια απόλυτα διαφανής νίκη ή ήττα για την πλευρά του.

Με φόντο τα παραπάνω, δείκτες και εμπορεύματα πέφτουν σε όλα τα ταμπλό, το δολάριο δυναμώνει, οι αποδόσεις στα ομόλογα υποχωρούνκαι μόνος  που έχει μείνει στο πράσινο είναι ο NASDAQ.

Αναμένεται σίγουρα μια ημέρα με μεγάλη αβεβαιότητα και σίγουρα μεγάλη μεταβλητότητα. Τα πολιτικά νέα θα επηρεάζουν συνέχεια την πορεία των αγορών.