Ήπιες μεταβολές στη Wall εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Ήπιες μεταβολές στη Wall εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν σήμερα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αναγνώρισε πρόοδο στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια σωστή συμφωνία με την Κίνα, ενώ οι απειλές για δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα συνδέεται συγκεκριμένα με την υπόθεση επιδοτήσεων της Airbus υποστηρίξε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

O Αμερικανός υπουργός τόνισε πως τα ζητήματα των δασμών δεν ευθύνονται για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και αναγνώρισε την πρόοδο στις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση ενός μηχανισμού επιβολής της συμφωνίας που θα επιτευχθεί μεταξύ Ουάσικτον και Πεκίνου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% ή 30 μονάδες στις 26.187 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εμφανίζει πτώση κατά 0,04% ή 3,43 μονάδες στις 7.961 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,09% ή 2,57 μονάδες και κινείται στις 2.890 μονάδες.

 

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων προκειμένου να διαπιστώσουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης στην εταιρική κερδοφορία. Οι τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase και Wells Fargo ανακοινώνουν αύριο τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο.

Στα μάκρο-οικονομικά νέα της ημέρας υποχώρησαν τον Φεβρουάριο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οι προσλήψεις να ακολουθούν πτωτική πορεία, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην απασχόλησης του εν λόγω μήνα.