Ήπια πτώση για τον χρυσό

Ήπια πτώση για τον χρυσό

Με ήπια πτώση ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους την Τρίτη τα συμβόλαια του χρυσού, μετά από δύο συνεδριάσεις με κέρδη και λίγο πριν από τα μηνιαία στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας και ίσως δώσουν μια εικόνα για την επικείμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι απώλειες του χρυσού προέκυψαν παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις απώλειες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, τα οποία σε συνδυασμό είχαν δελεάσει τους επενδυτές λόγω της αντιμετώπισης του μετάλλου ως ασφαλούς επένδυσης.

Τα συμβόλαια του χρυσού παραδόσεως Απριλίου σημείωσαν πτώση κατά 80 σεντς, ή 0,1%, για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές στα 1.127,20 ανά ουγγιά, υποχωρώντας από το προηγούμενο υψηλό των 1.131 δολαρίων. Οι τιμές σημείωσαν κέρδη περίπου 1,1% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με το marketwatch, μακροπρόθεσμα, ο χρυσός σημειώνει κέρδη καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας έρχονται όλο και πιο πολύ στο προσκήνιο. Τα συμβόλαια του χρυσού έχουν σημειώσει έως τώρα φέτος άνοδο 6,4%.