Περιορίζονται τα κέρδη στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών

Περιορίζονται τα κέρδη στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Περιορίζονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 643,63 μονάδες, πραγματοποιώντας κέρδη 0,62% και φθάνοντας έως και το χαμηλό των 646,04 μονάδων. Από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον με το γενικό δείκτη να πραγματοποιεί κέρδη άνω του 1% φθάνοντας έως και τις 651,60 μονάδων.

Προφανώς και η διαγραφεί του μεγαλύτερου μέρους των κερδών που πραγματοποιήθηκε από την έναρξη της συνεδρίασης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατοχύρωση κερδών, έπειτα από τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων. Επιπροσθέτως, οφείλεται και στο προβληματισμό που επικρατεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σχετικά με την επόμενη μέρα της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, καθώς στις επόμενες συνεδριάσεις μένει να διαπιστώσουμε, εάν θα ισχύσει για ακόμη μία φορά ο άγραφος νόμος της αγοράς «στη φήμη αγόραζε και στο γεγονός πούλα».

Με απώλειες διαπραγματεύεται η πλειοψηφία των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,42%, με μόνο τη μετοχή της Alpha Bank να συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος, και με τον όγκο μέχρι στιγμής να κινείται σε φυσιολογικά για την ώρα επίπεδα.

Θετικό κλίμα συνεχίζει να επικρατεί στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη LAMDA Development να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κέρδη από τις μετοχές του FTSE 25 με 2,80%, ενώ αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται στη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, όπου σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της εταιρείας, με 249,270 τεμάχια.

Συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,456% (-11,02%) και τη δεκαετία στο 7,125% (-2,20%).

Σε τεχνικό επίπεδο αδυναμία εμφανίζει μέχρι στιγμής ο γενικός δείκτης να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 648 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με τη στήριξη να βρίσκεται στις 622 μονάδες (γραμμή ΓΔ), ενώ συνεχίζει να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη με τον RSI να βρίσκεται στις 66,41 μονάδες, και τις επόμενες συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του.

 

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,308 με απώλειες 0,65%, της Alpha Bank στα €2,58 με κέρδη 1,18%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,298 με απώλειες 0,67%, και της Eurobank στα €1,11 με απώλειες 1,77%.

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύεται η  μετοχή της ΔΕΗ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εάν θα διατηρήσει τα κέρδη έως το τέλος της συνεδρίασης, με τη μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται πάνω από το κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών και την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,1520. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 2,62% και διαπραγματεύεται στα €3,13.

Ελάχιστα πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή των Folli Follie, με τη μετοχή να σταθεροποιείται στις τελευταίες συνεδριάσεις και τη στήριξη να βρίσκεται στα €17,9637. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,11% και βρίσκεται στα €18,27.

Προσπάθεια αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση για τη μετοχή του Τιτάνα, με τη μετοχή να προσπαθεί να ακυρώσει το σήμα πώλησης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €19,8825. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €19,49 με κέρδη 1,25%.

Κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή του Μυτιληναίου, με τη μετοχή να βρίσκεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών κα την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,3520. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,98% και διαπραγματεύεται στα €4,12.

Διέσπασε έστω και ενδοσυνεδριακά τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών η μετοχή της Μέτκα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,6136. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,14% και διαπραγματεύεται στα €7,30.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €72,36 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα €3,24 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 40 κινούνται ανοδικά, 29 πτωτικά και 12 παραμένουν αμετάβλητες.