Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες για τον ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες για τον ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 567,24 μονάδες και με απώλειες 0,79%, σε μια συνεδρίαση όπου στο μεγαλύτερο μέρος αυτής βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος.

Ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την σημερινή συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, εάν και βρέθηκε έως και τις 575 μονάδες κατά την πρώτη ώρα αυτής, με τους πωλητές να επικρατούν καθ' όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης οδηγώντας τον σε απώλειες έως και άνω του 1%. Στα θετικά της συνεδρίασης το κλείσιμο κοντά στο επίπεδο στήριξης των 568 μονάδων, και με τον τζίρο να ολοκληρώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον χθεσινό.

Λίγο πριν από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, ο γενικός δείκτης δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της ανοδικής δυναμικής που παρουσιάζει στις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στην αγορά ομολόγων συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στο 8,744%, επηρεαζόμενο από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί και σήμερα για τους κρατικούς τίτλους των χωρών της ευρωζώνης. Σε κάθε περίπτωση οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία παραμένουν, όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση αυτής από τους θεσμούς.

Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη ο οποίος ολοκλήρωσε μειωμένος κατά 3,21%, με τον όγκο στις μετοχές του κλάδου να βρίσκεται στο μισό σχεδόν του χθεσινού. Σημαντικές απώλειες στο τέλος κατέγραψε η μετοχή της ΑΛΦΑ με 6,15%, όπου υπήρξαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πωλητές, με τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου να περιορίζουν τις απώλειες τους στο τέλος.

Για τις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης επικράτησαν μικτά πρόσημα στο τέλος παρά του ότι στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης υπήρξαν σημαντικές πιέσεις. Αυξημένος όγκος σήμερα για την μετοχή της ΛΑΜΔΑ, ενώ πακέτα πραγματοποιήθηκαν στις μετοχές των ΦΦΓΚΡΠ, ΟΤΕ και ΓΡΙΒ.

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης παρέμεινε για τρίτη συνεδρίαση πάνω από το πτωτικό κανάλι, στο οποίο βρισκόταν από τον Ιούνιο του 2014, ενώ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ελάχιστα κάτω από το επίπεδο στήριξης των 568 μονάδων.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,235 αμετάβλητη, της ΑΛΦΑ στα €1,83 με απώλειες 6,15%, της ΠΕΙΡ στα €0,179 με κέρδη 1,13% και της ΕΥΡΩΒ στα €0,825 με απώλειες 3,96%.

Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες για την μετοχή της ΜΠΕΛΑ, όπου βρέθηκε ξανά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών,  με την στήριξη να βρίσκεται στα €10,9418. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,35% και έκλεισε στα €11,35.

Περιορισμός των απωλειών στο τέλος και κλείσιμο πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών για την μετοχή της ΕΧΑΕ, με την στήριξη να βρίσκεται στα €4,9928. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 0,57% και έκλεισε στα €5,26.

Πάνω στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών ολοκλήρωσε η μετοχή του ΜΥΤΙΛ, με εμφανή σημάδια αδυναμίας κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα και με την στήριξη να βρίσκεται στα €3,2708. Η  μετοχή έκλεισε στα €3,35 με απώλειες 1,47%.

Δεν κατάφερε για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση να κινηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών η μετοχή της ΜΕΤΚ, με την μετοχή να κινδυνεύει να χάσει το ανοδικό της σήμα όπου ισχύει από τις αρχές του μήνα, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €6,5427. Η μετοχή έκλεισε στα €6,73 με κέρδη 0,60%.

Κατάφερε στο τέλος να ολοκληρώσει την συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών η μετοχή του ΟΠΑΠ, με την στήριξη να βρίσκεται στα €6,2719. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €6,50.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €67,12 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €4,49 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 44 κινήθηκαν ανοδικά, 48 πτωτικά και 151 παρέμειναν αμετάβλητες.