Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον Dow Jones

Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον Dow Jones

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με το πιο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι ότι ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη για πέμπτη διαδοχική ημέρα.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 73,92 μονάδες ή 0,28% στις 26.909 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 3,28 μονάδες ή 0,04% στις 8.084 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,96 μονάδες ή 0,03% και έκλεισε στις 2.979.

Οι επενδυτές και σήμερα συνέχισαν να τηρούν στάση αναμονής για τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς ενδέχεται να διαμορφωθούν νέα δεδομένα στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και κάθε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη να αξιολογείται.

Η Αpple ήταν πρωταγωνίστρια της ημέρας καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση των νέων προϊόντων της και κυρίως του νέου iphone. Η μετοχή της εταιρείας κέρδισε 0,78%.

Στην αγορά πετρελαίου, σε υψηλό σχεδόν έξι εβδομάδων κινήθηκε το πετρέλαιο καθώς επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών ότι ο OPEC και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής ώστε να τονώσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Σε άλλα εταιρικά νέα η μετοχή της Ford Motor Co έχασε 3,12% με την Moody''s να την υποβαθμίζει στη βαθμίδα Ba1 που είναι η πρώτη της κατηγορίας αυτής που ονομάζεται “επενδυτικό σκουπίδι”.

Νωρίτερα,διέγραψαν τις πρωινές απώλειες και ολοκλήρωσαν με κέρδη στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.