Σταθεροποίηση στο Χ.Α. - Κράτησε τις 650 μονάδες

Σταθεροποίηση στο Χ.Α. - Κράτησε τις 650 μονάδες

Οριακές απώλειες σημείωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας παρόμοια πορεία με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις γενικότερες ανησυχίες στο παγκόσμιο εμπόριο και τη διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η τεράστια χθεσινή πτώση – ξεπούλημα στη Wall Street όπου και οι τρεις αμερικανικοί δείκτες απώλεσαν άνω του 3% της αξίας τους, σε μια συνεδρίαση σχεδόν πανικόβλητων ρευστοποιήσεων - άφησε εύλογα αρνητική παρακαταθήκη για αγορές σήμερα.

Η εμπλοκή στην πρόσφατη απόφαση «ανακωχής» στον εμπορικό πόλεμο, δείχνει να αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα, όμως η σημερινή αργία στη Wall Street που θα παραμείνει κλειστή, λόγω της ημέρας εθνικού πένθους στη μνήμη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, μείωσε σημαντικά όγκους και τζίρους στις ευρωπαϊκές αγορές και το Χ.Α.

Εντός αυτών των συνθηκών, το ελληνικό χρηματιστήριο, κινούμενο εύλογα με πολύ μειωμένους όγκους και τζίρους και κατεβάζοντας ρυθμούς, έδειξε διαθέσεις άμυνας και αναχωμάτων και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 656,92 μονάδες με απώλειες 0,01%.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε χαμηλό ημέρας στις 646,83 μονάδες και υψηλό στις 657,87 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών περιορίστηκε στα 34,71 εκατ. ευρώ, ενώ καταλυτικό ρόλο σ' αυτό έπαιξε το ότι θα παραμείνει κλειστή η Wall Street.

Στον τραπεζικό κλάδο, άνοδο σημείωσαν οι Alpha και Εθνική με 0,75% και 1,05% αντίστοιχα, ενώ απώλειες κατέγραψαν οι Πειραιώς (0,11%) και η Eurobank (3,55%).