Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Με οριακές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές την τελευταία ημέρα της εβδομάδας με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,12% ή 14,39 μονάδες στις 12.268 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,11% ή 6,17 μονάδες στις 5.551 μονάδες. Στη Μ. Βρετανία, ο FTSE χάνει 0,36% ή 26,86 μονάδες στις 7.407 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Deutsche Bank χάνει 3,30% παρά το γεγονός ότι ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 201 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις. Η υποχώρηση της μετοχής αποδίδεται από τα ξένα πρακτορεία, στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τη συγχώνευση με την Commerzbank.

Στον αντίποδα, η μετοχή της γαλλικής Sopra Steria κάνει άλμα 7% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 10%.

Στα μάκτρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία παρέμεινε σταθερή στο υψηλό οχτώ μηνών και για τον Απρίλιο.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να χάνει 1,20%. Σημειώνεται ότι τα ιαπωνικά χρηματιστήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 6 Μαΐου λόγω των εορτασμών για την ενθρόνιση του πρίγκηπα Ναρουχίτο.