Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές στη σκιά των εμπορικών εντάσεων

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές στη σκιά των εμπορικών εντάσεων

Προσεκτικά βήματα και οριακές μεταβολές χαρακτηρίζουν τις συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 379,23 μονάδες, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ωστόσο να υποχωρεί κατά 0,4%.

Στις επιμέρους αγορές ο γερμανικός DAX χάνει 0,05% στις 12.137 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,23% στις 5.373 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,34% στις 7.353 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην εμπορική διένεξη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου,καθώς πλέον στη διαμάχη έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας η Google και η Huawei.

Ενδεικτικό του σκηνικού ποιυ διαμορφώνεται είναι και το γεγονός ότι η GAC Motor, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας ανέβαλε την είσοδό της στην αμερικανική αγορά, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.