Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό ράλι

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 11:03
-A +A

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές κάνοντας ένα «διάλειμμα» από το χθεσινό ράλι λόγω της ώθησης που έλαβαν από τις αποφάσεις της ΕΚΤ να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια αλλά και -κυρίως- να ανακοινώσει επίσημα την λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως το τέλος του έτους.

Σε αυτό το κλίμα, ο Πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 393,21 μονάδες με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν μικτές τάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος των αυτοκινήτων σημειώνει κέρδη άνω του 0,5% καθώς δέχτηκε ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των πωλήσεων κατά 53% τον Μάιο.

Την ίδια ώρα οι μετοχές των εταιρειών χημικής παραγωγής και επεξεργασίας σημειώνουν σημαντικά κέρδη καθώς αναβαθμίστηκαν από τους οίκους αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, η Umicore αυτή την ώρα κερδίζει 3,6% με την Berenberg να αναβαθμίζει το στάτους της μετοχής της σε «buy».

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Rolls Royce πραγματοποιεί ράλι καταγράφοντας κέρδη άνω του 10%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της H&M υποχωρεί κατά 2,6% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στα ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,24% ή 31,61 μονάδες στις 13.138 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει οριακή άνοδο 0,36% στις 5.548 μονάδες ενώ ο FTSE κινείται οριακά καθοδικά στις 7.763 μονάδες.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα