Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών τους διαφορών.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία η Κίνα πιέζει τον πρόεδρο Τραμπ να καταργήσει τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα Κινεζικά προϊόντα τον Σεπτέμβριο πριν υπογραφεί μια εμπορική συμφωνία- που θα αποτελέσει και την «φάση ένα»- μεταξύ των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, οικονομολόγοι του ΟΗΕ σημείωναν σε έκθεσή τους ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, είναι επιβλαβής και για τους δυο έχοντας κοστίσει το πρώτο εξάμηνο του 2019 στην Κίνα 35 δισ. δολάρια ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβαρυνθεί με ακριβότερα προϊόντα τόσο οι αμερικάνικές εταιρείες όσο και οι καταναλωτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5% στις 404 μονάδες με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη ύψους 0,9%.

Στη Γερμανία, ο DAX κερδίζει 0,22% στις 13.177 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,25% στις 5.861 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κινείται οριακά θετικά στις 7.389 μονάδες.