Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με ΗΠΑ, πανδημία στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με ΗΠΑ, πανδημία στο επίκεντρο

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν το τελικό αποτέλεσμα των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών και να παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας που έχει υποχρεώσει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε μερικά ή καθολικά lockdown.

Το θρίλερ των Αμερικανικών Εκλογών  συνεχίζεται, με τον Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, να ηγείται της κούρσας και να χαράσσει μονοπάτι για τον Λευκό Οίκο. Παρότι κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής οι πιθανότητες του Ντόναλντ Τραμπ είναι λιγοστές.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ηγείται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο με 253 εκλέκτορες με τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί με 213 και τη προσοχή να έχει επικεντρωθεί σε τρεις πολιτείες αυτή τη στιγμή την Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες), την Τζόρτζια (16) και την Αριζόνα (11). Παράλληλα όμως ο Δημοκρατικός υποψήφιος αύξησε τη διαφορά με τον αντίπαλο του στη πολιτεία της Νεβάδα (6 εκλέκτορες).

Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 κινείται οριακά θετικά με τον ασφαλιστικό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,1% και αυτόν της τεχνολογίας να χάνει 0,5%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,07% στις 12.559 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,10% στις 4.978 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE μένει σχεδόν αμετάβλητος στις 5.905 μονάδες και στην Ιταλία, ο MIB χάνει 0,07%.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,91%.