Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με συνεχείς μεταβολές προσήμων συνεχίζεται η συνεδρίαση της Wall Street, μετά την χθεσινή «δύσκολη» εκκίνηση του 2016. Παρόλο που προς το τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν οι απώλειες, οι δείκτες βρέθηκαν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη βουτιά σε ξεκίνημα έτους, από το 1932.

Η σημερινή απροσδόκητη «ένεση» ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, δεν έδωσε την αναμενόμενη ώθηση στα κινεζικά χρηματιστήρια, γεγονός που ακόμη φαίνεται να προβληματίζει τους επενδυτές.

Η ανησυχία για την οικονομική ανάπτυξη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου επανήλθε, εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων που εμπλέκουν τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής συναλλαγών της ETX Capital κ. David Papier στην έκθεσή του και μεταδίδει το marketwatch, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια έντονη μεταβλητότητα σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 9 μονάδες (0,05%) και κινείται στις 17.140 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 9 μονάδων (0,18%) στις 4.893 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 3 μονάδες  ( 0,17%) και βρίσκεται στις 2.016 μονάδες

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, σήμερα αναμένονται μόνο τα στοιχεία για τα έσοδα από πωλήσεις νέων οχημάτων. Όπως αναμένεται από τους αναλυτές, τα εσοδα θα σημειώσουν ρεκόρ στα 58 δισ. δολάρια για το Δεκέμβριο αυξημένα κατά 15,4% σε σύγκριση με πέρυσι. Η μέση τιμή συναλλαγών για αγορά νέων οχημάτων, τοποθετείται στις 34.000 δολάρια σύμφωνα με τον κ. Doyle, κορυφαίο αναλυτή της TrueCar.  Τα υψηλότερα έσοδα έχει καταγράψει η General Motors που έφτασαν σΤα 11,6 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Exelixis Inc, κερδίζει 0,91% μετά την ανακοίνωση πως ένα φάρμακό της σημείωσε θετικά αποτελέσματα στη τρίτη φάση δοκιμών.

Η μετοχή της Gilead Sciences Inc. κερδίζει 1,25% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως η αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων θα δώσει προτεραιότητα στην εξέταση των πειραματικών δοκιμών που έχει πραγματοποιήσει για την καταπολέμηση της ηπατίτιδάς C.