Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το ράλι

Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το ράλι

Με οριακές μεταβολές συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street στον απόηχο του ράλι των προηγούμενων ημερών κατά τις οποίες οι δείκτες κινούνταν σε ιστορικά υψηλά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε ιστορικά υψηλά, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο για το 2016.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 25,34 μονάδες (0,15%) κινούμενος στις 18.373 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει απώλειες  11,32 μονάδων (0,24%) βρίσκεται στις 5.010 μονάδες. Ο S&P 500 κρδίζει 1,03 μονάδες (0,03%) και κινείται στις 2.153 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούνιο, ως συνέπεια του υψηλότερου κόστους των καυσίμων, όπως ενημέρωσε η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με το marketwatch.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, έπειτα από πέντε συνεχόμενες μειώσεις, που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο, το οποίο ανέκαμψε από τα πολυετή χαμηλά που βρισκόταν. Αν εξαιρεθούν ωστόσο τα καύσιμα, το κόστος των εισαγωγών μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο.

Σήμερα  δημοσιεύτηκε η έκθεση του Beige Book από την Κεντρική Τράπεζα με στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα σε 12 περιφέρειες των ΗΠΑ, που ωστόσο εκφράστηκαν ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο μισό του έτους.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Juno Therapeutics Inc. κάνει άλμα 20,15% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο φάρμακο καταπολέμησης της λευκαιμίας.

Στο μεταξύ η μετοχή της Amazon.com Inc. υποχωρεί κατά 0,78% μετά την τοποθέτηση της τιμής στόχου στα 915 δολάρια από 750 από την εταιρεία Benchmark.

Στις ευρωαγορές, με κέρδη συνεχίζεται η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καταφέρνοντας να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραφαν κατά την έναρξη αυτής.