Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά απότελέσματα

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά απότελέσματα

Σε ράλι η Wall Street που προσπαθεί να ανακάμψει από το απότομο χθεσινό selloff, που οδήγησε τους τρεις βασικούς δείκτες σε μεγάλη πτώση. Ο κλάδος της ενέργειας κερδίζει αυτή την ώρα πάνω από 2% με την ώθηση που έλαβε από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων από τις εταιρείες για το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Σήμερα η JPMorgan Chase μονοπώλησε το ενδιαφέρον καθώς ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Αυτή την ώρα η μετοχή της κερδίζει 1,26%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 318 μονάδες (1,97%) και βρίσκεται στις 16.466 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 121 μονάδων (2,67%) και κινείται στις 4.646 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 43 μονάδες και βρίσκεται στις 1.933 μονάδες.

Σήμερα, το υπουργείο Απασχόλησης ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν απροσδόκητα την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που μαρτυρούν ότι η κατάσταση της αγοράς εργασίας παραμένει υγιής. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 7.000  με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 284.000 σε προσαρμοσμένα εποχικά μεγέθη.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών που έπεσαν για έκτο συνεχόμενο μήνα καθώς το κόστη πετρελαίου και άλλων αγαθών έχουν παρουσιάσει πτώση. Το υπουργείο αναφέρει στην έκθεσή του πως ότι τιμές εισαγωγής μειώθηκαν κατά 1,2%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Best Buy βουλιάζει κατά 8,25% καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, μετά τις αδύναμες πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η μετοχή της Intel Corp κερδίζει 1,16% εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Μεγάλη βουτιά 16,81% κάνει η μετοχή της GoPro Inc. μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε περικοπή θέσεων εργασίας.