Οριακές μεταβολές στη Wall με την αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στη Wall με την αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές καταγράφουν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την κατάσταση της αμερικάνικης αγοράς εργασίας που θα δημοσιευτούν αύριο από το υπουργείο Απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 3 μονάδες (0,01%) κινούμενος στις 17.719 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 6 μονάδων (0,13%) βρίσκεται στις 4.875 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 2 μονάδες (0,02%) και κινείται στις 2.064 μονάδες.

Στο μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικάνων που έκαναν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 στις 276.000 την  εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις ξένων πρακτορείων προέβλεπαν πως ο αριθμός των αιτήσεων θα διαμορφώνονταν στις 268.000.

Οι αιτήσεις βρίσκονται κάτω από τις 300.000 αιτήσεις για 56 εβδομάδες, κάτι που είχε να συμβεί από το 1973, που ωστόσο το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ήταν πολύ μικρότερο. Σημειώνεται πως το χαμηλό επίπεδο των αιτήσεων αντανακλά την άνοδο των προσλήψεων κατά τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο δείκτης PMI της περιοχής του Σικάγο αυξήθηκε κατά 6 μονάδες στο 53,6 το Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Υπενθυμίζεται πως κάθε μέγεθος πάνω από τις 50 μονάδες, δείχνει τη βελτίωση των συνθηκών.