Οριακές μεταβολές στη Wall- Στο μικροσκόπιο τα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές μεταβολές στη Wall- Στο μικροσκόπιο τα εταιρικά αποτελέσματα

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου μετά την απόφαση να βάλουν τέλος στις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, με στόχο «να εκμηδενισθούν οι εξαγωγές» ιρανικού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης χάνει 16,99 μονάδες ή 0,06% και κινείται στις 26.542 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 4,86 μονάδες ή 0,05% στις 8.001 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,37 μονάδες ή 0,12% στις 2.905 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος καταγράφοντας οριακά κέρδη. Ο S&P 500 κέρδισε 0,1%, ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,6% και ο Nasdaq κέρδισε 0,2%.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου το 15% των εταιρειών του S&P και το 78% εξ''αυτών έχουν βρεθεί πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Kimberly-Clark Corp κερδίζει 6,11% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.