Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Κέρδη 0,21% καταγράφει ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 616,59 μονάδες, σε μια σε μια συνεδρίαση με βασικό χαρακτηριστικό το υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, και καθώς πλησιάζουμε στην αργία της Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο στο Χ.Α. αλλά και στα περισσότερα χρηματιστήρια του κόσμου, ο όγκος συναλλαγών είναι περιορισμένος.

Στο ελληνικό ταμπλό, το ενδιαφέρον στην εστιάζεται σε μετοχές των ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΦΦΓΚΡΠ, ΕΛΠΕ και ΕΤΕ, όπου κατά την χθεσινή δημοπρασία εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον που είχε ως αποτέλεσμα των περιορισμό των απωλειών ή το θετικό κλείσιμο για κάποιες από αυτές.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση για τον γενικό δείκτη, καθώς τυχόν αρνητικό κλείσιμο θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακύρωση του ανοδικού σήματος που δόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου. Πλέον τον πρώτο λόγο έχουν για ακόμη μία φορά οι πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες και θα καθορίσουν σε μεγάλο ποσοστό την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η μετοχή της ΔΕΗ έπειτα από το χθεσινό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά την δημοπρασία, διαπραγματεύεται σήμερα στα €3,74 με απώλειες 0,53%. Πάντως η ισχυρή στήριξη των €2,6724 παραμένει ορατή, όσο η μετοχή παρουσιάζει αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της ΜΟΗ χθες έκλεισε πάνω στην αντίσταση των €10. Στο μέσο περίπου της σημερινής συνεδρίασης καταγράφει κέρδη 3,40% στα €10,34 διασπώντας την αντίσταση των €10,3055.

Η μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ συντηρεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και σήμερα. Πλέον η επόμενη αντίσταση για την μετοχή βρίσκεται στα €16,9218 στο 50% του Fibonacci. Η μετοχή διαπραγματεύεται με κέρδη 0,24% στα €10,44.

Στην μετοχή των ΕΛΠΕ καταγράφονται οριακές απώλειες 0,51% στα €3,87  με την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,0157.

Ο τίτλος της ΕΤΕ χθες ήταν ο μόνος που έκλεισε ανοδικά από τις τραπεζικές μετοχές και στην σημερινή συνεδρίαση προσπαθεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Να σημειώσουμε πως τα ανοιχτά συμβόλαια στην μετοχή βρίσκονται στα 84.277. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 0,61% στα €0,33.

Η μετοχή της ΑΡΑΙΓ βρίσκεται με σήμα πώλησης, καθώς παρουσιάζει αδυναμία να κινηθεί σε επίπεδα υψηλότερα των €7, με την στήριξη να βρίσκεται στα €6,7413. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,29% στα €6,90.

Ο τζίρος στα €20,13 εκατομμύρια μέχρι στιγμής, αισθητά μειωμένος για την ώρα σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων τριάντα ημερών.

Από τις μετοχές που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πράξη, 44 κινούνται ανοδικά, 47 πτωτικά και 14 παραμένουν αμετάβλητες.