Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές

Οριακές απώλειες σήμερα για τις ευρωαγορές μετά το χθεσινό παγκόσμιο sell-off που παρέσυρε τις παγκόσμιες αγορές εξαιτίας του φόβου για την εξάπλωση του κορονοϊού και πέρα από την ασιατική ήπειρο.

Στην αρχή της συνεδρίασης οι περισσότεροι δείκτες κατέγραφαν κέρδη με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι οι επενδυτές προσπαθούν σήμερα να επωφεληθούν από τη χθεσινή απότομη πτώση και να προβούν σε συμφέρουσες τοποθετήσεις κεφαλαίων για το χαρτοφυλάκιό τους.

Ήδη από χτες έχει ανακοινωθεί ο θάνατος εφτά ανθρώπων από τον κορονοϊό στην Ιταλία προκαλώντας τον πανικό στη γείτονα χώρα αλλά και γενικότερα στην γηραιά ήπειρο με πολλούς επιστήμονες να σημειώνουν ότι το ενδεχόμενο μιας πανδημίας είναι ορατό.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική αποστολή βοήθειας στις ιταλικές αρχές ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση -κυρίως σε επίπεδο κατανόησης- που επικρατεί στη χώρα.

Ωστόσο ο ΠΟΥ παραδέχτηκε χτες ότι ενώ ήταν αναμενόμενη η εξάπλωση του ιού πέρα από την Ασία, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην Ιταλία τις δύο τελευταίες μέρες ήταν ανησυχητικός. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχωρεί 0,67% στις 23.269 μονάδες

Στο μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν χτες 71 νέοι θάνατοι και 508 νέα κρούσματα. Στη Νότια Κορέα αντίστοιχα ανακοινώθηκαν 60 νέα κρούσματα με τα συνολικά στη χώρα να φτάνουν τα 893.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 410 μονάδες.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,3 % στις 12.996 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,48 στις 5.764 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 χάνει 0,40% και κινείται στις 7.128 μονάδες.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες συνέχισε και σήμερα η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κάνει βουτιά 3,34% καθώς υπενθυμίζεται πως χτες ήταν «κλειστός» λόγω αργίας.