Οριακές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,05% ή 14,11 μονάδες στις 26.143 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε απώλειες της τάξης του 0,21% ή 16,89 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 7.947 μονάδες. Ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 2.888 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,4%) και Walmart (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-4,5%) και Walgreens Boots (-2%).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό 50 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 196.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 1969.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στην οποία σημειώνεται πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.