Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 16:56 - Τελευταία ενημέρωση: 19:32
-A +A
Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακά μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών Ευρώπης και ΗΠΑ σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 21 μονάδες ή 0,08% στις 26.818 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 31 μονάδες ή 0,39% στις 8.075 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 3,88 μονάδες ή 0,03% και κινείται στις 2.982 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 βρέθηκε 1,6% μακριά από το ιστορικό υψηλό των 3.025 μονάδων που καταγράφηκε στις 26 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στην συνεδρίασή της την Πέμπτη. Εκτός αυτής της απόφασης, ενδέχεται να προχωρήσει σε επανέναρξη του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων για να δοθεί ώθηση στην οικονομία.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed και σύμφωνα με τα πρόσφατα απογοητευτικά μάκρο όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει απειλή ύφεσης, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για το εμπόριο, προσθέτοντας ότι αναμένει μια θετική χρονιά για την αμερικανική οικονομία.

«Δεν βλέπω με κανέναν τρόπο ύφεση», δήλωσε ο Μνούτσιν στα δίκτυο Fox Business, αποκαλύπτοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν άλλων ανεπτυγμένων χωρών ενώ σημείωσε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει «μέτριο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία».

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι στόχος των Αμερικανών αξιωματούχων συνεχίζει να είναι η «επίτευξη μιας καλής συμφωνίας» με το Πεκίνο καθώς οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης διαβεβαίωσε ότι ο δασμολογικός πόλεμος είχε αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία, αλλά όχι στην αμερικανική. «Δεν βλέπουμε επί του παρόντος ενδείξεις για αντίκτυπο στις ΗΠΑ», δήλωσε.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα η πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,56%.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα