Οριακά κέρδη και επιφυλακτικότητα στη Wall

Οριακά κέρδη και επιφυλακτικότητα στη Wall

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς χθες δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές λόγω της αργίας της Memorial Day.

Επενδυτές και αναλυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε εξέλιξη στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τον τελευταίο χρόνο αλλά αναζωπυρώθηκε η έντασή του εδώ και είκοσι ημέρες με την επιβολή δασμών εκατέρωθεν σε μια μεγάλη λίστα τεχνολογικών προϊόντων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,16% ή 40 μονάδες στις 25.628 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11% ή 15,80 μονάδες στις 7.652 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 2,88 μονάδες ή 0,09% στις 2.828 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο Dow Jones μπορεί να έκλεισε σε θετικό έδαφος την Παρασκευή αλλά κατέγραψε την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες. Η αρνητική επίδοση αυτή αποτελεί το χειρότερο σερί απόν Ιούνιο του 2011.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alibaba Group Holding Ltd χάνει 0,29% μετά την είδηση ότι η εταιρεία θα προβεί σε δημόσια προσφορά ύψους 20 δισ. δολαρίων στο Χονγκ Κόνγκ.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικέ αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,37%.