ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Oι επενδυτές πουλάνε χρυσό για να αγοράσουν Bitcoin;

Oι επενδυτές πουλάνε χρυσό για να αγοράσουν Bitcoin;

Είναι το Bitcoin η ψηφιακή μορφή του χρυσού; Ο Dan Schulman, CEO της μεγαλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal έχει αντίθετη γνώμη. Ο Schulman σε συνέντευξη του ξετύλιξε τα σχέδια του PayPal για τα ψηφιακά νομίσματα, και την άποψη του για το Bitcoin.

“Τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στην διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θεωρώ πως τα περισσότερα από assets θα εξελιχθούν σε currencies. Και όταν κάποιος αρχίσει και χρησιμοποιεί τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής, τότε η αξία αυτών γίνεται πιο σταθερή. Η μεταβλητότητα αυτών μειώνεται γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά ως μέθοδος πληρωμής.

Προς το παρόν η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Schulman ανακοίνωσε πως το 2021 αυτό θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως. Αυτό σηματοδοτεί πως κάποιος θα μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές και να πληρώσει με κρυπτονομίσματα 28.000.000 εμπόρους!

Προς “έλλειψη το Bitcoin” λόγω PayPal

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα οι χρήστες της εφαρμογής CashApp αγοράζουν το 40% της νέας κυκλοφορίας των Bitcoin που εξορύσσονται, δηλαδή 900 Bitcoin καθημερινά. Η κοινότητα του Bitcoin στα 12 χρόνια δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια μέλη. Το PayPal μόνο του έχει 300 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό δίνει τα δυνατότητα στα εκατομμύρια χρήστες του PayPal, CashApp & Robinhood να αγοράσουν τα πρώτα τους ψηφιακά νομίσματα. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Pantera Capital, οι χρήστες του PayPal αγοράζουν καθημερινά το 70% της κυκλοφορίας των νέων Bitcoin. Αυτό σημαίνει πως οι αγοραστές από δύο μόνο εφαρμογές πληρωμών “εξαφανίζουν” κάθε νέο $Bitcoin που προστίθεται στην κυκλοφορία.

Όταν νέες εφαρμογές πληρωμών υποστηρίξουν αγορές με ψηφιακά νομίσματα, ή ακόμα και τραπεζικά ιδρύματα, η διαθεσιμότητα θα είναι ελάχιστη, και ο μόνος τρόπος να επέλθει ισορροπία μεταξύ της ζήτησης και από τους αγοραστές και την διάθεση των πωλητών είναι με την άνοδο της τιμής.

Πουλάνε το χρυσό για να αγοράσουν Bitcoin

Σύμφωνα με αναφορά της JPMorgan πολλοί επενδυτές, που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία των family offices, έκλεισαν θέσεις τους σε ETF χρυσού για να τοποθετηθούν σε αντίστοιχα στα Bitcoin ETFs. Δεν είναι τυχαία η διαφήμιση της Grayscale με τον τίτλο Drop Gold. Μετά από ένα θεαματικό ράλι που εκτόξευσε τον χρυσό πάνω από $2000, πλέον το πολύτιμο μέταλλο έχει πέσει κατά τουλάχιστον 10%.

Ιδιαίτερη ζήτηση μαθαίνουμε από πληροφορίες της στήλης έχει και ζήτηση από πελάτες Private Banking συστημικού τραπεζικού ιδρύματος, που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να τοποθετηθούν στα ψηφιακά νομίσματα και συγκεκριμένα στο Bitcoin. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.