Απώλειες στην Wall Street - Δεν επηρεάζουν τα κέρδη του Νοεμβρίου

Απώλειες στην Wall Street - Δεν επηρεάζουν τα κέρδη του Νοεμβρίου

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τον Νοέμβριο η Wall Street, καθώς μετά το ανοδικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, οι δείκτες διόρθωσαν, χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν τα μηνιαία τους κέρδη, που είναι τα υψηλότερα από τον περασμένο Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Παρασκευή η Wall Street έκλεισε νωρίτερα, εξαιτίας της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,40% και βρίσκεται στις 28.051,41 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 που σημείωσε πτώση 0,40% και βρίσκεται στις 3.140,98 μονάδες, ωστόσο μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων θεωρείται βέβαιο πως θα καταφέρει να καταγράψει τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις του από τον περασμένο Ιούνιο.

Πτώση 0,46%, τέλος, κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 8.665,47 μονάδες.

Σημειώνεται πως σε μηνιαία βάση ο Dow Jones είναι ανεβασμένος κατά 4,1%, ο S&P 500 κατά 3,8%, κυρίως λόγω του ρεκόρ που σημείωσε την Τετάρτη και ο Nasdaq έχει κέρδη 5% τον Νοέμβριο.

Στο μέτωπο των σινοαμερικανικών σχέσεων, η ανησυχία έχει επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της νομοθεσίας που πέρασε πρόσφατα το Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

Η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με το Πεκίνο να κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις στα εσωτερικά του, τονίζοντας ότι «οι κακόβουλες προθέσεις» των ΗΠΑ θα πέσουν στο κενό και προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει σε «αυστηρά αντίμετρα».

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι Κινέζοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των γεωπολιτικών από τα εμπορικά θέματα, προσθέτοντας ότι δεν είναι απαραίτητο η τελευταία απόφαση Τραμπ να πλήξει τις προοπτικές για μια εμπορική συμφωνία.