Ο Τραμπ «τρομάζει» και τη Wall

Ο Τραμπ «τρομάζει» και τη Wall

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των διαφορών τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την πορεία των συνομιλιών και «απείλησε» να προχωρήσει σε αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινέζικων προϊόντων.

Η σημερινή αντίδραση των επενδυτών οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής θεωρούσαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονταν σε καλό δρόμο και η επίτευξη συμφωνίας ήταν διαδικαστικό ζήτημα.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι ανησυχίες έχουν επιδεινωθεί καθώς τις ΗΠΑ θα επισκεφτεί η διαπραγματευτική ομάδα της Κίνας παρουσία του κορυφαίου διαπραγματευτή της τον Liu He που κανονικά δεν θα έδινε το παρόν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 222,62 μονάδες ή 0,84% στις 26.286 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 78,37 μονάδες ή 0,96% και κινείται στις 8.086 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 26,13 μονάδες ή 0,90% και κινείται στις 2.919 μονάδες.

Νωρίτερα, βουτιά 5,58% κατέγραψε ο δείκτης Shanghai μετά τις ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.