Ο Τραμπ «τρόμαξε» τη Wall - Στο 1% οι απώλειες

Ο Τραμπ «τρόμαξε» τη Wall - Στο 1% οι απώλειες

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές, για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι σκέφτεται να περιμένει πρώτα τις προεδρικές εκλογές το 2020 για να συνάψει μια συμφωνία για το εμπόριο με την Κίνα.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι επενδυτές ανέμεναν συμφωνία ακόμα και πριν τις 15 Δεκεμβρίου, πριν δηλαδή ισχύσουν και οι νέοι δασμοί και πλέον φαίνονται ανήσυχοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συναφθεί μόνο εάν το θελήσει το ίδιος, αν και πιστεύει ότι τα πάει πολύ καλά στις συνομιλίες. «Τα πάω πολύ καλά σε ό,τι αφορά μια συμφωνία με την Κίνα, εάν θέλω να την πετύχω», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η πρόθεση του Τραμπ να επαναφέρει τους δασμούς σε προϊόντα από Αργεντινή, Βραζιλία και Γαλλία, συνεχίζει να ανησυχεί τους επενδυτές που εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 343 μονάδες ή 1,24% στις 27.435 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 109 μονάδες ή 1,24% και κινείται στις 8.461 μονάδες. O S&P 500 χάνει 35 μονάδες ή 1,13% στις 3.118 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Pepsico χάνει 0,05% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την BFY Brands Inc.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,64%.