Ο χάρτης με τις αστρονομικές αποδόσεις των κρυπτονομισμάτων το 2021

Ο χάρτης με τις αστρονομικές αποδόσεις των κρυπτονομισμάτων το 2021

Η ισχυρή απόδοση και τα κέρδη που συνεχίζει να καταγράφει το Bitcoin με τιμές πάνω από τα 60.000 δολάρια, οδήγησε μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων σε ιστορικά υψηλά.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν ήταν αναμφίβολα το Binance Coin (BNB) που κατέγραψε τις σημαντικότερες αποδόσεις για τους επενδυτές καθώς η άνοδός του άγγιξε το 710%. Το Binance Smart Chain, κατάφερε να προσεγγίσει σημαντικό αριθμό projects τα οποία είδαν διέξοδο στο σημαντικό πρόβλημα των υψηλών τελών συναλλαγών που δημιουργούσε συμφόρηση στο Ethereum.

Το ράλι στο Binance Coin (BNB) υποστήριξε και ο μεγάλος όγκος συναλλαγών στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Με δεδομένα από το Messari, παρατηρούμε ότι σημαντικές αποδόσεις κατέγραψε και το Cardano με 557%, το Uniswap με 444%, το Polkadot με 300%, το Ethereum με 160%, το Ripple με 169%, και το ChainLink με 161%.

Στον κόσμο της αποκεντρωμένης οικονομίας, νικητές αποδείχτηκαν το Pancake Swap  και το Terra.

Το Pancake Swap, ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο (Automated Market Maker) στο Binance Smart Cahin είδε κατακόρυφη αύξηση του όγκου συναλλαγών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, καταγράφοντας κέρδη 3000%.

Το LUNA, το ψηφιακό νόμισμα του blockchain network Terra απέδωσε σημαντικές αποδόσεις. Το Galaxy Digital ανακοίνωσετην επένδυση $25 εκατομμυρίων στην Terraform Labs και το κρυπτονόμισμα κατέγραψε αύξηση 2784%.

Στον κόσμο της αποκεντρωμένης οικονομίας, ρεκόρ αποδόσεων κατέγραψαν το THORchain, Uniswap και SushiSwap. Ακόμα και αυτά που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των αποδόσεων, όπως το Compound και το Synhetix κατέγραψαν 147% και 168% αντίστοιχα. 

Από τα blockchain networks, ξεκάθαρα στον στίβο των αποδόσεων προηγείται το startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο με τετραψήφια απόδοση 1184%. Ακολούθησε το Cardano με 557%, το VeChain με 367%, το Polkadot με 300%, το NEO με 255%, το TRON με 247%. Τελευταίο μένει το άλλοτε κραταιό EOS με 85% και τους περισσότερους προγραμματιστές να γυρίζουν πλάτη στο δίκτυο- που είναι γνωστό για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει σηκώσει ποτέ κάποιο blockchain network- πιστεύοντας πως εάν έχεις λεφτά μπορείς να προσεγγίσεις την κοινότητα - κάτι που φαίνεται να μη συμβαίνει. 

Κρυπτονομίσματα ανταλλακτηρίων 

Την καλύτερη απόδοση καταγράφει το ψηφιακό νόμισμα του Ινδικού ανταλλακτηρίου WazirX με 1123% το οποίο αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος του Binance.Για όσους αναρωτιούνται, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα $350 εκατομμύρια.  Παρά τις απαγορεύσεις στην Ινδία και την αβεβαιότητα, οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ολοένα και αυξανόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων της Ινδίας. Ακολούθησε το BNB με 709%,ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν το KCS (Kucoin) με 657%,και το FTT με 593%. 

Μαζί με τις τιμές, αυξήθηκε κατακόρυφα και το ενδιαφέρον των επενδυτών οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων κατά το υπόλοιπο του 2021.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.