Νευρική διακύμανση στο δολάριο μετά την απόφαση της Fed

Νευρική διακύμανση στο δολάριο μετά την απόφαση της Fed

Διαψεύδονται, μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις που ήθελαν το αμερικανικό δολάριο να "εκτοξεύεται", μετά την απόφαση της Fed για αύξηση επιτοκίων.

Παρά την αρχική ανοδική αντίδραση του δολαρίου έναντι του ευρώ, το USD κινείται έκτοτε με νευρικότητα, υποχωρώντας νωρίτερα έως το επίπεδο του 1,1012.

Πιο συγκεκριμένα, στα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Fed, το αμερικανικό δολάριο έφτασε να ενισχύεται έναντι του ευρώ έως το επίπεδο του 1,0888 (1 ευρώ αγόραζε 1,0888 δολάρια).

Σύντομα ωστόσο, και με δεδομένο ότι οι αγορές είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει την κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, το αμερικανικό νόμισμα όχι μόνο μετρίασε τα κέρδη του, αλλά βρέθηκε ακόμα και να υποχωρεί, σε ποσοστό άνω του 0,6%, με την ισοτιμία να "πιάνει" το 1,1012 (1 ευρώ αγόραζε 1,1012 δολάρια).

Αυτή τη στιγμή, το δολάριο ενισχύεται εκ νέου έναντι του ευρώ, αν και οριακά, σε ποσοστό 0,01% στα 1,0918 δολάρια.

Παρόμοια διακύμανση και για τον Δείκτη Δολαρίου, ο οποίος αποτυπώνει την κίνηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός "καλαθιού" εννέα βασικών νομισμάτων.

Ο Δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,21% στο 98,34, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί μέχρι το 97,66. Η αρχική του αντίδραση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Fed, ήταν να ενισχυθεί μέχρι το 98,56.