Νέο υψηλό έξι εβδομάδων για τη στερλίνα

Νέο υψηλό έξι εβδομάδων για τη στερλίνα

Σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου έφτασε σήμερα η στερλίνα, καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί ενώ η στερλίνα ενισχύεται από τα απρόσμενα θετικά δεδομένα για την ανεργία στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η στερλίνα ξεπέρασε σήμερα το 1,40 έναντι του αμερικανικού νομίσματος με αύξηση 1%, καταγράφοντας έτσι τη μεγαλύτερή της τιμή από τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ τώρα υποχωρεί κατά 0,01% με το ζεύγος να βρίσκεται στο 1,3987.

Παράλληλα, η στερλίνα σημειώνει άνοδο έναντι του ενισχυμένου ευρώ κατά 0,19% στο 0,8622, καθώς αγωνίζεται να εξισορροπήσει τη «βουτιά» που έκανε ενάντια του νομίσματος της ευρωζώνης τον τελευταίο μήνα.

Ώθηση στη στερλίνα παρέχουν τα μακροοικονομικά δεδομένα της Βρετανίας για την ανεργία, τα οποία σηματοδοτούν ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει. Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκε στο 4,9% για τους τρεις μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν το ποσοστό να διαμορφωθεί στο 5,0%.