Νέες απώλειες στη Wall Street

Νέες απώλειες στη Wall Street

Νέες ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επανέρχονται οι φόβοι για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας στην παγκόσμια οικονομία. Οι δείκτες της Wall Street βρέθηκαν να καταγράφουν τις προηγούμενες ημέρες μεγάλες διακυμάνσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι κλιμακώνεται η εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

O βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει απώλειες 180,36 μονάδων ή 0,48%, στις 26.097, με τον γενικό S&P 500 να κινείται επίσης αρνητικά κατά 33,74 μονάδες ή 1,16%, στις 2.904, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 118,26 μονάδες ή 1,49%, στις 7.917.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνία με την Κίνα στο εμπορικό «μέτωπο», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «κατέχουν όλα τα χαρτιά» στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναστείλουν την απαγόρευση χρησιμοποίησης υπηρεσιών και εξαρτημάτων της Huawei από αμερικανικές εταιρείες, μετά την απόφαση του Πεκίνου να διακόψει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Στο μέτωπο των νομισμάτων, η κεντρική τράπεζα της Κίνας όρισε σήμερα το ημερήσιο σημείο αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στο 7,0136 γουάν ανά δολάριο, για δεύτερη διαδοχική ημέρα πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 7 γουάν/δολ.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα σε μηνιαία βάση, μέτρηση που ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κινήθηκε 1,7% υψηλότερα, όσο είχε ενισχυθεί και τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 53,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,2% στα 1.509 δολάρια ανά ουγκιά.

Πίσω στην Ευρώπη, το επενδυτικό κλίμα σήμερα επιβαρύνεται από την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία η οποία κινείται για πρόωρες εκλογές. Το εθνικιστικό δεξιό κόμμα της Λέγκας, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής ώστε να διαλυθεί ο κυβερνητικός του συνασπισμός με το «αντισυστημικό» - λαϊκιστικό «Κίνημα Πέντε Αστέρια» και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα.