Νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Ράλι πραγματοποίησαν οι δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει το πρώτο υψηλό από τον Ιανουάριο, καθώς τα κέρδη της Apple βοήθησαν τον βιομηχανικό δείκτη να ενισχυθεί, την ώρα που υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν νέο κύμα δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων στα κινεζικά προϊόντα και την κινεζική πλευρά να ανακοινώνει ότι θα απαντήσει, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν «ανησυχούν» σε αυτή τη φάση. Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, η χθεσινή αντίδραση της Wall Street επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 255 μονάδων στις 26.661, καθώς η Boeing, η Caterpillar και η Apple υπερέβησαν τις επιδόσεις τους. Ο S&P 500 επίσης ενισχύθηκε κατά 0,82% αγγίζοντας ιστορικό υψηλό, το πρώτο από τα τέλη Αυγούστου.

Ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε το υψηλό του S&P 500 με ένα tweet, λέγοντας "Συγχαρητήρια ΗΠΑ!".

Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1%, καθώς η Amazon κέρδισε 1,1% μετά την παρουσίασης μιας σειράς νέων συσκευών που λειτουργούν με το σύστημα της Alexa.

Στα εταιρικά νέα η Apple ενισχύθηκε 0,89%, ενώ η Boeing και η Caterpillar, κέρδισαν 0,61% και 2,09% αντίστοιχα.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, στον απόηχο της πτώσης του δολαρίου, το οποίο μάλιστα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% τον τελευταίο μήνα.

Το παλλάδιο επίσης ενισχύθηκε, καταγράφοντας την έβδομη διαδοχική ημέρα κερδών και ταυτόχρονα το υψηλότερο κλείσιμό του από τον Φεβρουάριο.