Νέα κέρδη στη Wall Street

Νέα κέρδη στη Wall Street

Με κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η συνεχιζόμενη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας ευνοεί τις πιο τολμηρές τοποθετήσεις κεφαλαίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 327 μονάδες ή 1,39% στις 23.861 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 79,96 μονάδες ή 1,18% και κινείται στις 6.903 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 28,49 μονάδες ή 1,13% και κινείται στις 2.577 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τη δεύτερη ημέρα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο οικονομίες θα μπορούσαν να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ διανύουν την 17η ημέρα λουκέτου σε ένα μέρος των κυβερνητικών υπηρεσιών εν μέσω της κόντρας της Βουλής και του Ντόναλντ Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, με τον τελευταίο να αναμένεται να τοποθετηθεί απόψε σε ομιλία του.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε ελαφρώς ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ με το σχετικό μέγεθος να υποχωρεί κατά 0,4 μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών (104,4).

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Union Pacific Corp κάνει άλμα 9% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι προχώρησε στην πρόσληψη του Jim Vena ως Chief Operating Officer.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,82%.