Νέα «βουτιά» στη Wall - Ο Dow Jones έχασε 551 μονάδες

Νέα «βουτιά» στη Wall - Ο Dow Jones έχασε 551 μονάδες

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες που προκλήθηκαν από το ισχυρό sell-off στον τεχνολογικό κλάδο και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 4,78% και βρέθηκε σε χαμηλό τεσσερισήμισι μηνών. Παράλληλα κινείται σε περιοχή «bear market» που τεχνικά αναλύεται ως πτώση 20% από το υψηλότερο επίπεδο της «bull περιόδου».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Wall Street αποτελούν οι δηλώσεις του μάνατζερ του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Ray Dalio, πως οι επενδυτές ζουν μέρες του 1930.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος για το 2018.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 551,80 μονάδες ή 2,21% στις 24.465 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 119,65 μονάδες ή 1,70% και έκλεισε στις 6.908 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 48,84 μονάδες ή 1,82% και ολοκλήρωσε στις 2.641 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών και θα λειτουργήσει λιγότερες ώρες την Παρασκευή που είναι γνωστή και ως «Black Friday».

Οι απώλειες της Δευτέρας αποτελούν τη χειρότερη εκκίνηση των S&P 500 και Dow Jones την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών από το 2011, ενώ για τον Nasdaq από το 2000.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,5% αυξήθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,228 εκατ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Στα εταιρικά νέα,η μετοχή της Lowe's Cos χάνει 7,38% με την εταιρεία παρά το γεγονός ότι παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο, κατέγραψε μειωμένες πωλήσεις.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν για ακόμα μία ημέρα τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω των κλυδωνισμών που επικρατούν στην αμερικανική αγορά και έχουν μεταδόθηκαν στο σύνολο των παγκόσμιων αγορών.