Μικτές τάσεις στη Wall στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Μικτές τάσεις στη Wall στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Μικτές τάσεις για τους τρεις βασικούς δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της FBN Securities κ. Jeremy Klein, η σημερινή αντίδραση των μετοχών μετά τα νέα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ήταν εντυπωσιακή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 41 μονάδες (0,23%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.582 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 12 μονάδων (0,27%) έκλεισε στις 4.821 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,80 μονάδες (0,09%) και έκλεισε στις 2.049 μονάδες.

Για τον Dow Jones ολοκληρώθηκε το κερδοφόρο σερί που είχε δημιουργηθεί στις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κυρίως από τα κέρδη της Amazon και της Apple.

Στο μέτωπο των μάκρο, μικρή άνοδο εμφάνισε ο μεταποιητικός δείκτης PMI το Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,4 από τις 51,3 μονάδες το Φεβρουάριο, που αποτέλεσε χαμηλό 28 μηνών.

Ο Mike van Dulken, επικεφαλής έρευνας στην Accendo Markets, νωρίτερα δήλωνε πως “δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μετοχές ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιών καταποντίζονται σήμερα”.

“Οι επενδυτές θα φοβηθούν τον αντίκτυπο που θα έχει στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, κάτι που καταγράφηκε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι”, τόνισε.

Ωστόσο παρά τις σημαντικές απώλειες άνω του 1% που κατέγραφε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δεικτών από την έναρξη της συνεδρίασης, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, κατάφεραν στο τέλος να ολοκληρώσουν την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ryanair Holdings PLC υποχώρησε κατά 1,05%, της Air France-KLM 3.96%, ενώ της easyJet PLC κέρδισε 1,07%.

Παράλληλα, τα ταξιδιωτικά γραφεία Thomas Cook Group PLC και TUI AG υποχώρησε κατά 5,08% και 3,40% αντίστοιχα.