Μικτές τάσεις στη Wall με Microsoft και Alphabet να υστερούν

Μικτές τάσεις στη Wall με Microsoft και Alphabet να υστερούν

Μικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street με τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα ελέω των αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών που αφορούν στο πρώτο τρίμηνο χρήσης.

«Αρνητικός» πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της Microsoft που έχασε πάνω από 7% καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα από τις 27 Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της διαχείρισης κεφαλαίων της Themis Trading κ. Joe Saluzzi σε ξένα πρακτορεία, «αν οι αγορές διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, τότε ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά στη συνέχεια».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 21 μονάδες (0,12%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 18.003 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 39 μονάδων (0,80%) έκλεισε στις 4.906 μονάδες. Ο S&P 500 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος  στις 2.091 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,7% για την εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε ενώ εβδομαδιαία κέρδη κατέγραψαν Dow και S&P 500 με 0,6% και 0,5% αντίστοιχα.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πτώση 25% παρουσίασαν τα κέρδη της Microsoft Corp. στο τρίτο τρίμηνο χρήσης, καθώς η εταιρεία εμφάνισε χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη σε πολλά τμήματά της, με τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα να μην επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,76 δισ. δολάρια, ή 47 σεντς ανά μετοχή, από τα 4,99 δισ. δολάρια ή 61 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα στα 62 σεντς. Τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 5,5% στα 20,5 δισ. δολάρια, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 22,08 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 1,6%.

Την ίδια ώρα, τα τριμηνιαία κέρδη.της Alphabet Inc., της μητρικής της Google  ήταν πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 4,21 δισ. δολαρίων, ή 6,02 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 3,52 δισ. δολαρίων, ή 5,10 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 7,50 δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet για 7,96 δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας έχασε σήμερα 5,32%.


Στο μεταξύ, ανάπτυξη σε έσοδα και δομικά κέρδη, με καθαρές ζημιές, εμφάνισε η General Electric Co., με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Jeff Immelt, να σημειώνει πως η εταιρεία συναλλάσσεται σε «ευμετάβλητο περιβάλλον».

Για την τριμηνιαία περίοδο έως τις 31 Μαρτίου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 98 εκατ. δολαρίων, από ζημιές 13,57 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 6,1% στα 27,85 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα περιφερειακά χρηματιστήρια.