Μικτές τάσεις στη Wall - «Βαρίδι» η Boeing

Μικτές τάσεις στη Wall - «Βαρίδι» η Boeing

Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με αρνητικό πρωταγωνιστή για ακόμη μια ημέρα τη μετοχή της Boeing μετά το δυστύχημα από την πτώση του αεροσκάφους που κατασκεύασε η εταιρεία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 66,18 μονάδες ή 0,26% στις 25.584 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 40,06 μονάδες ή 0,54% στις 7.599 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 7,27 μονάδες ή 0,41% και κινείται στις 2.794 μονάδες.

Χαμηλές πτήσεις για τη μετοχή της Boeing (χάνει 6,38%) που έχασε ήδη χτες 5,4% μετά το τραγικό δυστύχημα στις Αιθιοπικές αερογραμμές με τα επενδυτικούς οίκους να υποβαθμίζουν το στάτους της.

Με δύο συντριβές αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ το τελευταίο εξάμηνο πολλές χώρες μεταξύ των οποίων Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Ινδονησία αποφάσισαν την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητά τους εντός των συνόρων τους.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα στο ζήτημα του Brexit αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Στα μάκρο της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε προσαρμοσμένη βάση 0,2% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός δείκτης πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 0,1%, έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Dick's Sporting Goods Inc υποχωρεί κατά 11,5% με την εταιρεία να ανακοινώνει μείωση κατά 6,43% των πωλήσεων της κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,79%.