Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακά υποχωρεί το ευρώ

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακά υποχωρεί το ευρώ

Μικτές τάσεις επικρατούν και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που μοιάζουν να αναζητούν κατεύθυνση εν μέσω των εξελίξεων στην Ισπανία, αλλά και αναμένοντας από την ΕΚΤ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, απώλειες κατέγραφαν ο γερμανικός Dax (κατά 0,23%, στις 12.940 μονάδες), ο ιταλικός FTSE MIB (κατά 0,18% στις 22.414 μονάδες) και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 (κατά 0,16%, στις 389,80 μονάδες). Ανοδικά κινούνταν ο βρετανικός FTSE 100, με ενίσχυση της τάξης του 0,20%, για να διαμορφωθεί στις 7.482 μονάδες. Όσο για τον γαλλικό CAC 40, υποχωρούσε οριακά κατά 0,06%.

Επίσης, ενισχυμένος κατά 0,99% εμφανίζεται και ο δείκτης στο ισπανικό χρηματιστήριο, μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε χθες και παρά την αρνητική έναρξη της συνεδρίασης -ένδειξη ότι υπάρχει ένας τόνος αισιοδοξίας για εκτόνωση της πολιτικής κρίσης. Τον τόνο δίνουν εκεί οι τράπεζες και ειδικά εκείνες -όπως η Banco Sabadell- που προαναγγέλλουν την μεταφορά της έδρας τους εκτός Καταλονίας, προς διασφάλισή τους έναντι οποιουδήποτε απρόοπτου. 

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρούσε κατά 0,05%, αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 1,753 δολάρια. Αντιθέτως, η στερλίνα υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 0,38% και διαμορφώνεται στα 1,3195 δολάρια.

Νωρίτερα, ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην Ασία, αν και ο Nikkei έμεινε πρακτικά αμετάβλητος. Στην Κίνα, οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Σαγκάης κια του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκαν κατά 0,28% και 0,73% αντιστοίχως, ενώ ενισχυμένος κατά 0,82% είναι ο δείκτης στη Σιγκαπούρη. Στη Νότιο Κορέα, επίσης, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,90%.