Μικτές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Διάλειμμα από τον χθεσινό «καλπασμό» φαίνεται πως κάνουν σήμερα τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να επικρατούν μικτές τάσεις στη συνολική εικόνα των αγορών. 

Έτσι, ο γερμανικός Dax, ο οποίος χθες έκλεισε με σημαντική άνοδο καταρρίπτοντας ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, σήμερα καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,16%. Απώλειες και για τον γαλλικό CAC 40, της τάξης του 0,23%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,69%, μετά και την πρόταση για προφυλάκιση των 8 αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας που παρουσιάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης. Πτωτικά, κατά 0,48%, κινείται και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600. 

Ο βρετανικός FTSE 100, από την πλευρά του, ενισχύεται κατά 0,41%. Καλύτερη εικόνα για τον ιταλικό FTSE MIB, που ενισχύεται κατά 0,12%.

Στην αγορά συναλλάγματος, την ίδια στιγμή, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,28% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1654 δολάρια. Το ενδιαφέρον, όμως, επικεντρώνεται στη στερλίνα, η ισοτιμία της οποίας υποχωρεί κατά 1,09% και διαμορφώνεται στα 1,31 δολάρια, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Νωρίτερα, στην Ασία, πλην του ιαπωνικού Nikkei που έκλεισε με νέα άνοδο κατά 0,53%, πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές. Ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά 0,37%. Απώλειες της τάξης του 0,40% καταγράφονται για τον νοτιοκορεατικό Kospi.