Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω ανησυχητικών προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ αλλά και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,58%, ο δείκτης του Λονδίνου χάνει 0,12% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,13%.  Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου κινείται ανοδικά κατά 0,19% και ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,40%.

Σχετικά με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, στην χθεσινή έκθεσή του, αναθεώρησε επί τα χείρω τις οικονομικές του προβλέψεις για το 2020. Ειδικότερα, το ΔΝΤ περιμένει πλέον η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,9% φέτος, μέγεθος μειωμένο κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου. Τον Ιανουάριο, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, το Ταμείο έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3% της παγκόσμιας οικονομίας αυτό το έτος.

Πάντως, η μετοχή της Lufthansa, ωστόσο, κατέγραψε άλμα 11% καθώς βασικός της μέτοχος συμφώνησε να επικυρώσει το κρατικό σχέδιο για τη διάσωσή της.

Η EasyJet PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι άντλησε 418,6 εκατ. λίρες μέσω διάθεσης μετοχών και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει την ρευστότητα της και την πιστωτική της θέση, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει 59,5 εκατ. νέες κοινές μετοχές στις 703 πένες ανά μετοχή. Αυτό αποτελεί discount 5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης στις 740 πένες.