Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με πίεση από την Deutsche Bank

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με πίεση από την Deutsche Bank

Με διαφορετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκές δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και αναμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, ενώ σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Deutsche Bank που συμπαρέσυρε σε αρνητικό έδαφος τον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε στις 398,7 μονάδες με μικρή άνοδο 0,08% και τους επιμέρους κλάδους τους να εμφανίζουν μεικτά πρόσημα, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 2% έπειτα από τη μεγάλη πτώση της μετοχής του γερμανικού κολοσσού. 

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Deutsche Bank πραγματοποίησε βουτιά 7,93% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που έδειξαν ζημιές ύψους 832 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 229 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι οι ζημιές της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα ζημιές ύψους 778 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο CEO της DB δήλωσε ότι οι ζημιές τριμήνου είναι μικρότερες από εκείνες που είχαν προβλεφτεί βάση του οικονομικού πλάνου της τράπεζας.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 12.910 μονάδες, ενώ στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 5.765 μονάδες όπως και βρετανικός FTSE 100 που ολοκλήρωσε στις 7.330 μονάδες με άνοδο 0,34%.

Στην περιφέρεια τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 22.646 μονάδες, ενώ οι ισχυρότερες πιέσεις της ημέρας ασκήθηκαν στον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 που έχασε 1,23% και ολοκλήρωσε στις 9.285 μονάδες.

Στα υπόλοιπα νέα που εξετάζουν οι επενδυτές, σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται η Fiat Chrysler Automobiles NV και η μητρική της Peugeot, PSA Group, σε μια συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει σε έναν κολοσσό αξίας 46 δισ. δολαρίων.