Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για τον κορονοϊό

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για τον κορονοϊό

Με μικτά πρόσημα και περιορισμένες διακυμάνσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ενημέρωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 908 στην ηπειρωτική χώρα, με 97 θανάτους να έχουν αναφερθεί μόνο χτες, Κυριακή, ενώ ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ολόκληρη την Κίνα έφτασαν τα 40.171.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο κατά 0,07% στις 424,64 μονάδες, διατηρώντας το θετικό του πρόσημο κυρίως λόγω του ράλι 32% που πραγματοποίησε η μετοχή της NMC Health στο Λονδίνο με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι έχει λάβει συνολικά τέσσερις προκαταρκτικές προσεγγίσεις από επενδυτές.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, στην Φρανκφούρτη ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 13.494 μονάδες με απώλειες 0,15%, ενώ ίδια εικόνα παρουσίασε και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 που ολοκλήρωσε στις 6.015 μονάδες με πτώση 0,23%.

Στο Λονδίνο, FTSE 100 έκλεισε στις 7.446 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση 0,27%, ωστόσο καλύτερη εικόνα παρουσίασαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0.12% και έκλεισε στις 24.507 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX κατέγραψε οριακή άνοδο 0,05%, στις 9.816 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, τέλος, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε την Κυριακή ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler σχεδιάζει να μειώσει έως και 15.000 θέσεις εργασίας καθώς ενισχύει τα μέτρα περικοπής δαπανών που έχει λάβει,

Νωρίτερα σήμερα με μικτές τάσεις είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές τους και οι ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει απώλειες 0,6%.