Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά το ράλι της Δευτέρας

Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά το ράλι της Δευτέρας

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τις ειδήσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία επανεκκίνησης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, μετά τα κέρδη των 580 μονάδων που σημείωσε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,06% και διαμορφώνεται στις 25.581 μονάδες.

Στον αντίποδα, κέρδη 0,71% σημειώνει ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.074 μονάδες, όπως και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται στις 9.984 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,12%.

Στο ταμπλό, κέρδη 1% καταγράφει η μετοχή της Intel, όπως και οι μετοχές των  Procter & Gamble και Cisco Systems, ενώ σημαντικές απώλειες άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της Boeing. Παράλληλα, πτώση άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές των Raytheon Technologies και Dow, ενώ κατά 1,7% υποχωρεί και η μετοχή της Wells Fargo.

Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί πως οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς ολοκληρώνουν σήμερα ένα από τα καλύτερα τρίμηνα της ιστορίας τους, μετά και την ιστορική «βουτιά» που κατέγραψαν τον Μάρτιο, όταν και ξέσπασε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το β' τρίμηνο του 2020 τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έχουν καταγράψει κέρδη που ξεπερνούν το 16%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται κατά 28% υψηλότερα από το σημείο που βρισκόταν τον Μάρτιο.

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία και την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 2,7 εκατ. κρούσματα και περισσότεροι από 129.000 θάνατοι. Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ βαίνει μειούμενος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και μία σειρά πολιτειών προχώρησαν σε αναστολή της ολοκλήρωσης του ανοίγματος των οικονομιών τους.