Μικτά πρόσημα στην Wall με το βλέμμα στην πανδημία

Μικτά πρόσημα στην Wall με το βλέμμα στην πανδημία

Μικτά πρόσημα και μικρές εναλλαγές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα από το μέτωπο του εμβολίου για τον κορονοϊού, ενώ η μετοχή της Boeing κερδίζει σχεδόν 4% αφού πήρε την έγκριση των ΗΠΑ για να συνεχίσει τις πτήσεις του αεροσκάφους 737 MAX.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στο 0,35%, κερδίζοντας 104 μονάδες και κινείται στις 29.887 μονάδες με στήριξη από την Boeing, ο S&P500 κερδίζει 2% στις 3.616 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που σημείωνε στο άνοιγμα και και κινείται στις 11.897 μονάδες με ανεπαίσθητες απώλειες.

Τα νέο σχετικά με τα 737 ΜΑΧ επηρέασαν θετικά και τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με τις American και Delta Airlines να καταγράφουν ράλι άνω του 3,5% ενώ η Southwest Airlines κερδίζει 2,5%, καθώς οι αερομεταφορείς κάνουν σχέδια για να εντάξουν τα 737 ΜΑΧ ξανά σε πτήσεις μετά καθήλωση σχεδόν 20 μήνων.

Στη βασική είδηση της ημέρας πάντως, η Pfizer Inc δήλωσε ότι θα υποβάλει εντός ημερών αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου COVID-19 στις ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι τα τελικά αποτελέσματα της τελικής φάσης δοκίμων που δείχνουν αποτελεσματικότητα 95% με την μετοχή της σημειώνει άνοδο 3%. 

Τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου τροφοδοτούν προσδοκίες για μια ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη το επόμενο έτος, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί το τελευταίο διάστημα με σημαντικά κέρδη στις παγκόσμιες αγορές, παρόλο που οι επενδυτές έδειξαν πως είχαν προεξοφλήσει τις σημερινές ανακοινώσεις τις Pfizer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο του Νοεμβρίου ο Dow κερδίζει άνω του 12%, ο S&P 500 περισσότερο από 10% και ο Nasdaq Composite 9%.

Στο μέτωπο της πανδημίας ωστόσο συνεχίζουν να είναι αρνητικές οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς κατέγραψαν 159.431 νέα κρούσματα την Τρίτη, και τουλάχιστον 1.583 θανάτους. Για τις τελευταίες επτά ημέρες ο μέσος όρος στις ΗΠΑ φτάνει τα 158.254 κρούσματα, μέγεθος αυξημένο κατά 79% από το μέσο όρο μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Τα κρούσματα σημειώνουν άνοδο και στις 50 πολιτείες της χώρας, με τις νοσηλείες να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.