Μικτά πρόσημα στην Wall αλλά νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στην Wall αλλά νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε το νέο τρίμηνο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones την ώρα που ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη, με τον τελευταίο μάλιστα να κατοχυρώνει νέο ιστορικό υψηλό με ώθηση από τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο Dow ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με μικρές απώλειες 0,3% στις 25.734 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,5% και έκλεισε στις 3.115 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 10.154 μονάδες με άνοδο 0,95%.

Στα θετικά νέα της ημέρας καταγράφεται η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατά 2,37 εκατ. τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα η αντίστοιχη αύξηση τον Μάιο αναθεωρήθηκε θετικά, στα 3,065 εκατ. από τις 2,76 εκατ. θέσεις που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα.

Παράλληλα, η είδηση πως η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε πως τα αρχικά αποτελέσματα ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών σε συνεργασία με την BioNTech, σκόρπισε αισιοδοξία στην επενδυτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το υπό δημιουργία εμβόλιο έδειξε πως προκαλεί την δημιουργία αντισωμάτων έναντι της νόσου, ενώ στην πρώτη φάση των δοκιμών συμμετείχαν 45 εθελοντές, οι οποίοι έλαβαν δόσεις του πειραματικού εμβολίου.