Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Μπερδεμένη είναι η Ευρώπη, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, παρά την αισιοδοξία που επικράτησε στις ασιατικές αγορές και ενώ το πετρέλαιο «εκτοξεύτηκε» πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά με άνοδο κατά 0,05%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις, με κέρδη 0,34%. Ο όμιλος Kerry οδήγησε τον κλάδο σε υψηλότερα επίπεδα, σχεδόν κατά 3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αύξηση κατά 3,7% των όγκων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, αύξηση κατά 0,31% καταγράφει στα κέρδη του ο DAX της Γερμανίας στις 12.857 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,04% στις 5.513 μονάδες.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο ύψους 0,86% στις 7.567 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,24% στις 24.385 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύεται κατά 0,34% και κινείται στις 10.138 μονάδες.

Τέλος, ανοδικά κινείται κ ο PSI στη Πορτογαλία με κέρδη 0,51% στις 5.515 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, απότομη μείωση κατέγραψαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες το Μάρτιο καθώς υπήρξε εξασθένηση στον τομέα της ζήτησης από το εξωτερικό σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υποδεικνύοντας ότι τα εργοστάσια στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σημειώνουν επιβράδυνση.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η Nestle θα πληρώσει 7,15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Starbucks για τα δικαιώματα πώλησης προϊόντων καφέ Starbucks μέσα από το κανάλι διανομής της. Οι μετοχές της Nestle ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε 0,4%. Η BMW υποχωρεί 1% μετά την υποβάθμιση της εταιρείας.

Τέλος, η Air France υποχώρησε σχεδόν κατά 13%, μετά από σχόλια του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λε Μουρέ, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διασώσει τη αεροπορική εταιρεία.