Μικτά πρόσημα στην Wall Street αλλά διεύρυνε το ρεκόρ του ο S&P

Μικτά πρόσημα στην Wall Street αλλά διεύρυνε το ρεκόρ του ο S&P

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς αλλά με τον S&P να διευρύνει την πορεία του σε ιστορικά υψηλά, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της FED.

Ειδικότερα, ο διευρυμένος δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,1% ή 2,8 μονάδες καταγράφοντας νέο ρεκόρ στις 2.945 μονάδες. Με μικρά κέρδη 0,15% ή 38,52 μονάδων ολοκλήρωσε και ο Dow Jones, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,81% ή 66,47 μονάδες και έκλεισε στις 8.095 μονάδες, δεχόμενος ισχυρή πίεση από την πορεία της μετοχή της Alphabet.

Ειδικότερα, η θυγατρική εταιρεία της Google στα αποτελέσματα τριμήνου της ανακοίνωσε κέρδη 6,66 δισ. δολαρίων ή 9,50 δολ. ανά μετοχή το α'' τρίμηνο και έσοδα 36,34 δισ. δολαρίων μετά την αφαίρεση του κόστους διαδικτυακής κίνησης (TAC), αρκετά χαμηλότερα από τα 13,33 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της να πραγματοποιήσει βουτιά 7,5%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, τα κέρδη της General Electric ενισχύθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, συγκεκριμένα στα 954 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,52%.

Νωρίτερα σήμερα, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες διέγραψαν τις πρωινές απώλειες και τελικά ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος έστω και με περιορισμένα κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αντιστάθμισε τις αρνητικές επιπτώσεις από τα στοιχεία για την μεταποίηση της Κίνας.