Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω sell-off

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω sell-off

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές μετά τις σημαντικές απώλειες, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι σχετικά με ένα νέο κύμα επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα.

Ενδεικτική είναι αντίδραση των διεθνών χρηματαγορών με τα συνεχή sell-off που τις έχουν οδηγήσει στο «κόκκινο».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,36% με σχεδόν όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε κόκκινο έδαφος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο δείκτης έχει φτάσει σε χαμηλά σχεδόν πέντε μηνών.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα που είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,16% στις 12.021 μονάδες και ο βρετανικός FTSE χάνει 0,11% στις 7.375 μονάδες. Ο γαλλικός DAX ωστόσο κινείται οριακά σε θετικό έδαφος στις 5.262 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην Αργεντινή με τους αξιωματούχους της χώρας να εμφανίζονται αισιόδοξοι για νέα συμφωνία με το ΔΝΤ.

Στην Ευρώπη, το Brexit και οι όροι εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές καθώς όποια συμφωνία θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.