Διευρύνει τις απώλειες η Wall - Άνω των 350 μονάδων οι απώλειες του Dow Jones

Διευρύνει τις απώλειες η Wall - Άνω των 350 μονάδων οι απώλειες του Dow Jones

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το δύσκολο επταήμερο που προηγήθηκε.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι επενδυτές είναι εμφανώς επηρεασμένοι τόσο από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όσο και από τη συνεχιζόμενη κρίση στο Χονγκ Κονγκ με τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες να μην σταματούν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 3954,04 μονάδες ή 1,51% στις 25.891 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 92,80 μονάδες ή 1,17% στις 7.866 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 36,73 μονάδες ή 1,24% στις 2.8872 μονάδες.

Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις στην κρίση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα επέτρεψε να υποχωρήσει η ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου σε χαμηλό δεκαετίας.

Οι ανησυχίες ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι προγραμματισμένες νέες συνομιλίες για τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθούν.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για οικονομική ύφεση εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σύμφωνα με την Goldman Sachs η οποία δεν ελπίζει πλέον σε μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

«Αναμένουμε να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί που στοχεύουν τα εναπομείναντα 300 δισ. δολάρια των αμερικανικών εισαγωγών από την Κίνα», ανέφερε η τράπεζα.

Στο μεταξύ, στα ραντάρ των επενδυτών βρέθηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που έχουν ξεκινήσει από τις 9 Ιουνίου με αφορμή συγκεκριμένο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση τουλάχιστον 100 διεθνών πτήσεων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sysco Corp κερδίζει 4,10% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η πλειοψηφία των ευρωαγορών με τον ιαπωνικο Nikkei να κερδίζει 0,44%.