Μικρές απώλειες στη Wall Street παρά την αποτυχία στις συνομιλίες Τραμπ – Κιμ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 16:51
-A +A

Σε αρνητικό έδαφος αλλά ψύχραιμα κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες Wall Street μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες Τραμπ – Κιμ ενώ στην Ουάσινγκτον επικρατεί αναταραχή από τις αποκαλύψεις του πρώην δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κοέν.

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 14 μονάδες (-0,07), ο S&P 500 υποχωρεί κατά 4,45 μονάδες (-0,15%) και Nasdaq καταγράφει απώλειες 14,44 μονάδων (-0,17%).

Δύο γεγονότα διαμορφώνουν σήμερα το πλαίσιο στο οποίο κινείται η Wall Street: η αποτυχία των συνομιλιών Τραμπ και Κιμ αλλά και τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Λίγο μετά το άδοξο τέλος των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ένας από τους λόγους διαφωνίας ήταν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν συναινεί στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση. Έκανε ωστόσο λόγο για «παραγωγικό διάλογο», όμως, κρίθηκε αναγκαίο να μην υπογραφεί τίποτα καθώς οι προθέσεις της άλλης πλευράς δεν ικανοποίησαν τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, αποκαλύπτουν ότι αναπτύχθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό από το 2015. Ειδικότερα, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2018 από 3,4% την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο. Για το σύνολο του έτους το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,9%, ενώ το 2017 είχε αυξηθεί κατά 2,2%. 

Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, σε προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα